Timpul in Tara Minunilor


Romania e Tara Minunilor. Cum am ajuns la concluzia aceasta?

Pai, notiunea de timp are cu totul alta semnificatie odata ce te afli de partea aceasta a granitei. Nu neaparat pe principiul... "wow, ce zboara timpul cand te distrezi" ci pe un principiu de genul 'da' nu se mai termina odata?!?'

Un prim exemplu ar fi lucrarile de orice tip care se realizeaza pe strada. Sunt necesare, minunate, sublime, dar dureaza o eternitate. In fata blocului de vreo luna se tot ingroapa niste tevi. Ieri credeam ca au terminat... dar sa vezi minune... de azi a inceput partea a doua, ce va dura la nesfarsit.

Si ca sa fie un pic de poveste in poveste, pana si pauza de masa e nesfarsita la 'domnii' care imi zdruncina existenta zi de zi. E drept, ca incep lucrul pe la 7.30, dar il termina pe la 11 si il reiau la 14.00. Ok, m-am gandit, le-o fi fiind cald. Dar la 14.00 e mai cald. Nu are sens, doar faptul ca pauza de masa e din nou nesfarsita.

Hmm, un alt exemplu sunt minunatele cozi atat de specifice poporului roman, inventate de Ceasca si mostenite pana in ziua de azi. Cred ca am dreptate cand spun ca timpul efectiv se dilaaaata cand stai la coada. Orice ai face, nu-ti mai vine randul, chiar daca ai 3 in fata, si vezi capatul, nu trebuie sa te entuziasmezi, oricum randul tau nu vine decat peste o infinitate de timp.

Si ca sa crestem un pic proportia, si firmele de servicii gen 'Erdeesh' definesc in mod original notiunea de timp... este acel ceva pe care credem ca clientul il are si extrapoland, tinde pana la limita rabdarii, prin urmare este infinit! (sau ceva de genul). Pentru ca se incepe cablarea in octombrie 2006 si in urma a catorva sesizari, aceasta procedura ia sfarsit in iulie 2007. Din nou, timpul s-a dilatat nu chiar la infinit, dar aproape.

E sublim, fantastic, e minunat si se intampla doar in Romania.

0 comments:

Post a Comment