Joaca de-a publicitatea

Ma apropii de 2 saptamani de ucenicie in domeniul publicitar, si vreau sa ma arat la lume ca am invatat ceva. De laudat pot sa ma laud, nu stiu daca ma crede cineva, asa ca imi prezint restaurantul fictiv.
In urma colaborarii mele cu mine (eu client, eu potential art designer) am ajuns la un compromis pe urmatoarea formula, subiectiva desigur, nu neaparat cea mai buna, dar aplicabila pana la urma.
Pentru inceput, am pornit cu o denumire si un simbol distinctiv. (Normal ca aveam si ale variante, dar inca nu m-am vindecat de Italia si am ramas ca varianta de fata...). Evident un peste, albastru sa duca la apa, iar portocaliul duce la un peste rumenit, savuros...
Logic (ma rog, dupa logica prezentarii mai mult) urma simularea de fatada a restaurantului; pentru mine a fost altceva, dar de dragul continuitatii va arat mai departe fatada cu firma vizibila si un design sa duca imediat cu gandul la o galerie de arta.

Comunicarea, prezentarea localului vine pe ideea de "Ridicam preparatele din peste la rang de arta"... iar prima macheta cheama clientul sa guste originalul in Restaurant. Acuma nu m-am gandit din pacate in perspectiva, dar cred ca se poate divaga mult pe subiectul arta - arta culinara, si cu idei mai pregnante.
Bineinteles, personalizarea obiectelor de birotica e un pas necesar... carti de vizita, mape de prezentare (chiar meniu ar putea fi) si plicuri personalizate, mai mult ca execitiu, ca nu stiu cat sunt de necesare pentru un restaurant, dar pentru eu-client sigur sunt...
Si in ziua de azi, ce ne facem fara un pic marketing digital, si anume de inceput o pagina de internet. Punem la cale si un blog al bucatarului sef sa fie comunicarea mai aproape de client...
Observati ca am incercat sa pastrez stilul, culorile, sa integrez curbele din sigla in toate materialele restaurantului. Acesta e rezultatul acestei saptamani, in care am aplicat bazele de CorelDraw.
As aprecia pareri, comentarii, sfaturi, indicatii, orice sa stiu din punctul privitorului daca ar prinde un astfel de orientare a unui restaurant cu specific pescaresc, ca cine stie...

2 comments:

Anonymous said...

Dupa recitire observ un entuziam in exprimare (cuvinte gen evident, normal, evident, bineinteles s.a.). Dar cred ca lipsa lui ar fi anormala. Sau nu?

Anonymous said...

E un inceput, ma bucura faptul ca tu centrezi si apoi si marchezi. Practice si joaca-te..., potential vad ca este.

Post a Comment