Nu sunt lucruri noi, nu e un alt mod de a face gaura in macaroana, sau un alt mod de a aprinde focul, nici macar un alt model de roata.

Sunt cateva lucruri constante care imi "macina" rabdarea zi de zi. Nu cred ca sunt unicul, s-au mai plans si altii, dar nu ma simt linistit pana nu imi vars si eu amarul.

In primul rand: oamenii prosti nu ar trebui sa faca doua lucruri: copii si sa conduca. Ambele actiuni au rezultate periculoase, indiferent de cum ai privi lucrurile. Partea cu ce se naste din omul prost, din motive de coerenta, va aparea intr-o discutie viitoare.

Dar partea cu soferii... zilnic aproape ca intra careva in mine. Drept ii ca problema nu apare pana nu se intampla, Doamne fereste, nenorocirea. Dar acest "aproape'' apare mult prea des in ultimul timp.

Definitie: oamenii prosti = oameni inconstienti care braveaza + oameni inconstienti care nu cunosc regulile de circulatie + oameni care au regulile proprii de circulatie + oameni care nu stiu folosi semnalizarea... ati prins ideea.

Ok, suntem toti in situatia asta, dar premisul de conducere se obtine mult prea usor. La fel ca si armele 'neletale'. Dar pana si unele arme neletale pot fi letale in conditiile nepotrivite. Si atunci care e ratiunea?

Ca pana si din cauza unui iaurt de fructe poti sa mori, asa, fara sa te fi calcat masina, fara sa te fi impuscat careva voit sau nu!

Evoluam si totusi involuam. Dezvoltam tehnologia ca sa ne facem viata mai usoara si, din pacate, si la acest capitol balanta se echilibreaza. Multe dintre aceste usurari ne complica viata si mai mult.

Dar multiplicarea nevoilor e pana la urma o chestie naturala, observata si indelung studiata... si este practic limitata doar de perspectiva umana.

Perspectiva umana care a realizat zborul in spatiu, clonare si internet. Toate interesante si de viitor. Insa clonarea a starnit reactii aprinse la adresa jocului de-a Dumnezeul prin manipularea genetica. Explorarea spatiala cheltuie, deocamdata inutil, miliarde de dolari care ar putea fi folositi mai bine pe pamant. Internetul si-a demonstrat de mult vulnerabilitatile prin virusi, spam si hacking.

Si de fapt asta era ideea... cautam o legatura intre 2 lucruri care ma enerveaza. Prostia la volan si spamul de pe e-mail.

Iar aceasta din urma nu m-ar deranja atat de mult daca spamul ar ajunge in Junk mail iar mesajele in Inbox, si nu ar trebui sa ma uit zilnic sa vad ce corespondenta si-a incurcat, din nou, destinatia.

Asta e, 'la toti ni-i greu'.

0 comments:

Post a Comment