O duminica obisnuita


Nu stiu cata lume isi planifica duminica un program special, dar pentru mine si un grup restrans de nebunatici planurile implica urmatoarea discutie pe la ora 2 sau 3 dupa-amiaza:
'-Na, ce facem? Mergem undeva?'
'-Normal, undeva mergem.'

Dupa imbarcarea pe la ora 4-5, incepem sa ne gandim si cam pe unde am merge. Discutia initiala implica iarba verde la Pestis(pe langa Alesd), un drum pana la Cluj, sau mai vedem noi. Oricum, nici pe langa Gojdu nu ne-am hotarat inca, dar stim ca o luam pe Calea Clujului deoarece chemarea muntelui vine din acea directie.

Inaintam ce inaintam pe Cale, si se vehiculeaza Piatra Craiului... ok, macar suntem pe directia cea buna, nu trebuie sa ne intoarcem. (gen, spre Beius).

Catre Alesd, vine intrebarea evidenta... 'deci nu o iau la stanga spre Pestis?'... si raspunsul (ma rog, intrebarea) 'da' nu la Piatra Craiului mergem?'

Ok, trecem si de Alesd si cumva Vadul Crisului sau Valea Bratcutei suna interesant. Ar fi si acestea doua variante plauzibile, asadar iesim de pe drumul nationalo-european si o luam pe drumuri 'scenice'(vorba viaMichellin-ului).

Cand sa intru pe Vale, parca am o retinere... daca se porneste ploaia (ca doar se anuntau ploi) cu ce tanc ma scoate de acolo? Buuun, iar cale intoarsa.

'Pai atunci hai sa mergem la Suncuius!'
'Hai! Pe unde? La stanga sau la dreapta?'
'La stanga!' (era la dreapta... iar stanga-mprejur).

Si in final am ajuns la Suncuius. Pe la vreo 7 si ceva.
Ne-am plimbat, am facut poze, am gustat mure, ne-am balanganit pe faimoasele poduri de peste Cris, ne-am suit intr-un copac, am si coborat, evident la fiecare pas am facut poze, a venit ploaia, s-a mai domolit, am mai facut ceva poze, iar a venit ploaia si ne-am indreptat spre casa.

Bun, si pentru ca am ajuns prea repede acasa, am mai urcat si pana la Ciuperca sa admiram cam 5 minute orasul noaptea, si de-abia apoi ne-am dus si pe la casele noastre.

Just another average Sunday.

1 comments:

Anonymous said...

Imi aduc aminte de podul ala! hihi

Post a Comment