Pizza, o chestiune de gust

Ok, ne-am prins ca am fost duminica la Cluj. Da, s-a realizat minunea... am planuit totul chiar cu o seara inainte si chiar am ajuns. Incredibil, dar adevarat. Ciudat, bizar si total necaracteristic, am si pornit la ora 8 dimineata.


Clujul e asa cum a fost si acum 10 ani cand am trecut prima data pe acolo. Nimic impresionant, un oras tipic din vestul Romaniei. M-as putea hazarda sa spun ca Oradea e chiar mai frumoasa. Nu stiu de ce, dar e. Ca e a mea? Se prea poate.

Ce nu-mi place in orasul de pe Somes? Ca nu au o pizza buna ca la noi, in Emporium si nu numai. O pizza tinuta la cuptor atat cat trebuie, cu ingredientele coapte, si cu blatul nici prea gros nici prea subtire. Cer prea mult? Nu cred. O fi si pizza o chestiune de gust?

Ok, acceptam ca oregano, ardeiul iute si ketchupul sunt niste accesorii nu neaparat raspandite, dar si fara ele pizza trebuie sa fie mancabila.

In apararea clujenilor, recunosc ca nici un fel de mancare nu are acelasi gust in locuri diferite, poate nici a doua oara in acelasi loc... si chiar la mama ei in Italia am mancat pizza la fel de rea (sau ma rog la fel de buna).

Oricum e clara treaba... daca mai merg la Cluj, pizza eu nu mai comand!

2 comments:

Anonymous said...

E decizia ta. Poate ca experienta ta a fost nefericita, dar sunt multe pizzerii in Cluj care vand pizza proaspata si gustoasa. Eu comand de la www.pizza-more.ro

Anonymous said...

ok, mersi de idee, poate voi incerca data viitoare cand trec prin Cluj.
sunt convins ca trebuie sa fie, iar simplul fapt ca eu nu le-am gasit in putinele randuri cand am fost pe acolo, nu generalizeaza situatia.

Post a Comment