Povestea prostului II


Si am fost, si am vazut si prostii altora, ca daca ai nostri sunt mioritici, ai lor sunt de-a dreptul ignoranti.

Prostul american isi rasfata copilul pana in punctul in care nu-l mai poate controla (de la ei a pornit si ideea de Superanny). Am vazut la un moment dat o bunica intr-un magazin cu nepotica. Deoarece aceasta din urma plangea si striga de mama focului, bunica a apucat-o si a tinut-o atarnata de picioare cu capul in jos... asta da disciplina.

Tot americanul isi plimba copilul in carucior. V-ati gandi ca e vorba de sugari sau de copii cu ceva handicap locomotor. Nuuu, gresit! E vorba de copii perfect sanatosi care sunt plimbati in carucior pana la varsta de vreo 6 ani (nu exagerez) si apoi mai au tupeul sa se planga ca obezitatea afecteaza mareata natiune.

Ce am mai vazut, de data asta la prostul italian... tinte si cercei la copii. Eu sunt destul de tolerant si cu mintea deschisa, dar copii de pana in 10 ani cu cercei in nas si in spranceana nu prea concep. Sa imi ceara micutul meu (ipotetic) asa ceva... peste ochi! Auzi, ce idei!

Si in fine, sunt nenumarate exemplele care dovedesc ca prostia omeneasca e universala, ca nu am inventat-o noi, cel mult ne putem "mandri" ca am adaptat-o perfect specificului romanesc.

Si iata inca un motiv pentru care m-am intors... am gasit "pe afara" prosti mai mari decat ai nostri.

Singurul lucru pe care il mai pot spune... Dumnezeu sa ne pazeasca de prostie!

0 comments:

Post a Comment