Deci cum e cu...?

Nu pot sa spun ca sunt greu de cap, nici ca am capacitatea de concentrare a unui copil, dar sunt momente cand chiar nu inteleg ceva.

Si nu am nicio retinere sa spun ca nu am priceput. Ca o spun persoanei nepotrivite iar aceasta isi pierde cumpatul crezand ca predica in desert... e doar un detaliu care ma lasa rece.

Problema apare de multe ori cand ma izbesc de acest zid de gheata si incerc sa evit predica in desert 'facand foc' de unul singur, cand ar fi mult mai usor sa intreb "Cum ziceai ca e ...", facand economie de timp.

Parca era mult mai simplu in gimnaziu in timpul orelor de fizica, de exemplu. Primeam imediat lamuriri ca si cand ar fi fost pentru prima oara cand mi se explica. Am mai intalnit si in facultate, ce-i drept mai putin, oameni dispusi sa isi raceasca gura si a doua oara pentru mine... si pot sa spun ca ii respect si in ziua de azi.

Sunt constient ca nu in toata lumea bate o inima 'didactica', dar cand stii ca raspunzi la o intrebare interesata, chiar daca poate pentru a doua oara, e chiar asa de greu sa dai o lamurire?

Ma aflu si eu in situatia asta cateodata (pare-se ca se cam invarte roata), dar parca creste inima in mine sa stiu ca imi cere cineva ajutorul, ca detin raspunsul la o intrebare 'vitala'... desi i-am spus-o inca de doua ori... dar a treia oara ma asigur ca nu uita.

Concluzia? Nu stiu care e concluzia. Dar cred ca e acolo chiar intre cuvinte, nu am strecurat-o printre randuri.

4 comments:

Anonymous said...

Nu comentez de data asta, am impresia ca acest post are agatata de el o dedicatie, chiar daca indirecta. Insa intrebarea mea are oarecum legatura cu tema postului, o coincidenta fericita, as spune. Dupa discutiile anterioare, am vazut-in sfarsit-ca esti junior art. Bine, o alta slujba care este denumita in engleza...nu asta e chestia. Zi-mi te rog si mie, in limba romana, ce esti tu de fapt? Ce faci, la modul concret? Multumiri anticipate si sunt nerabdator!:)

Anonymous said...

Scurt pe 2:

1. impresie gresita, chiar nu m-a stresat nimic care sa genereze ce am scris. mi-am amintit de un episod din gimnaziu cand la ora de fizica, cred pentru prima data, nu mi-a fost rusine sa admit in gura mare ca nu am inteles ceva si am vrut sa se explice din nou, desi restul lumii tacea ca porcu'n tenchi, chiar daca nu intelesesera nici ei. si de-acolo a iesit acest fir de rationament.

2. cam tarzie faza cu junior art. era prezentata echipa pe site-ul agentiei.
junior art designer. si de-aici reiese ca ma ocup de partea de creatie, realizare a briefului de client. exista o cercetare care genereaza o strategie de comunicare, iar aceasta din urma trebuie pusa in practica de echipa de creatie, din care fac si eu parte. deci in principiu design grafic si copywriting.

n-a fost chiar asa de scurt, dar a fost pe 2.

Anonymous said...

Pai pe site-ul agentiei nu m-am uitat decat o data, demult. Nu vreau sa devin client, so...am intrat pe blogul agentiei de cateva ori, dar acolo ultimul articol e postat acu' o luna, plus ca ideile de acolo sunt preluate mai atractiv de tine, de Cristi si/sau de Gabi. Si, poate gresesc, dar nu exista copywriter? Ma rog, nu ar trebui sa existe? Thanks anyway.

Anonymous said...

ei na, ca in orice domeniu, pentru fiecare activitate se poate gasi cate un specialist, iar diviziunea muncii pe orizontala poate sa fie infinita.

normal ca ar trebui sa mai existe si copywriter, si planner si btl specialist si pr-ist si pentru fiecare activitate cate o persoana care sa se concentreze doar pe nisa lui.
dar atunci cati angajati ar trebui sa aiba fiecare agentie?

oricum, nu e problema mea modul de organizare a agentiei. a functionat ok pana acum, am avut copy-uri pe masura creatiei... nimeni nu s-a plans de lipsa din organigrama a copywriterului, asa ca banuiesc ca nu a fost necesar un post de sine statator. dar pe viitor, pe masura ce crestem, cine stie?

piata evolueaza, iar industria va genera tot mai multi oameni specializati, organizarea va deveni un standard. pana atunci e si copywritingul o ramura creatiei care de-abia asteapta sa se desprinda. cum si planningul e parte a account managementului si isi urmareste independenta. iar pr-ul inceasrca sa isi delimiteze si el teritoriul.

Post a Comment