Quelle surprise

Am un prieten foarte cerebral, poate si datorita profesiei pe care o are. E contabil, si ca o boala profesionala a ajuns sa vada intotdeauna partea practica a lucrurilor: beneficii versus dezavantaje, limite versus perspective, costuri versus castig viitor.

Intr-o perioada a ajuns sa fie ca un compendiu de preturi, fiind la curent cu cheltuielile decontate de clientii sai pe diverse firme.
Asa ca, mergand pe strada ii era usor sa arunce din senin cate o pastila de genul... "ia uita-te la bomba aia - masina marca X, clima, tapiterie piele, cutie automata, jante aliaj 28,344 EUR, DDP."
Nu treceau doua minute, si iar auzeam: "geanta de piele de crocodil, finisaj cromat, cusatura pe dos, 3 compartimente 480 EUR, TVA inclus. "
Nici la cina nu scapam de atfel de remarci: "geam termopan, profil PVC, cinci camere, coeficient termic z, la dimensiunea si nuanta aceasta 830 EUR cu discount 10%."

Desi era de-a dreptul o obsesie, avea un succes uimitor la domnisoare, pentru hazul pe care il avea in micile sale observatii inopinate dar poate si datorita generozitatii de care da in general dovada. Totusi, din cand in cand o mai bucteaza si el in stil mare.

La un moment dat, fiind intr-o relatie de vreo doua luni cu o tipa obsedata de imbracaminte, in urma catorva pahare de vin, discutia s-a incins si un lant intreg de reprosuri au iesit la suprafata dupa o perioada indelungata de complezente.

A fost abordata prima intalnire cu parintii lui, cand ea a fost cu gandul in alta parte pe tot parcursul pranzului, prima petrecere cu prietenii lui cand ea a stat mai tot timpul pe canapea, iesirea la munte cand a facut ifose din cauza unei batai cu zapada, atitudinea distanta fata de nepotica lui si chiar lipsa de interes pentru cainele celui mai bun prieten.
Totul parea mai degraba o avalansa de imputari la care ea nu a ripostat deloc, nefiind adepta confruntarilor deschise.

A doua zi, dimineata, a gasit pe perna urmatoarele randuri scrise pe un biletel:

"Bilant relatie:

* Intalnire cu ai tai
pantofii noi ce au afectat capacitatea de concentrare - Pantofi, PAOLO SANTINI - Bareta sic cu scai, talpa interioara cu pernite, toc 10 cm - 169,9 RON
* Petrecere la Gelu
pata cu vin rosu (nu era parte din model) pe Rochie Catalin Botezatu verde, peste genunchi, usor evazata bumbac + poliester - 349 RON
* Excursie spontana pana la munte sa vedem zapada
(de fapt, noroi)
- Palton ocru, combinatie lana netoarsa si casmir, 2 randuri nasturi - 599.9 RON
* Vizita la fratele tau
nepotica de marmelada din cap pana-n picioare - Costum Catalin Botezatu, alb, forma cambrata, sacou la 2 nasturi, fusta 50 cm - 699 RON
* Plimbare prin parc
Lassie avand impresia ca bratara mea e o jucarie pe care sa roada - Bratara, POMPÖÖS DESIGN, cristale albe stralucitoare, 19 cm - 399,9 RON

Total 2217.7 RON

* discount Negligé tul rafinat, sutien cu cupe din material lucios, imbracate in dantela, cu slip din tul elastic la spate - pe care nu le vei vedea niciodata - 155.9 RON

Sold 2061.8 RON"

Acela a fost un adevarat punct critic al existentei sale, care l-a facut sa exclame "Mon Dieu, Quelle surprise!"

0 comments:

Post a Comment