ASUS SeNzO

Ziua de luni, 02 Aprilie 2029 va ramane in istorie si va fi cunoscuta pentru posteritate drept ziua in care tehnologia a fost asimilata cu succes de catre sistemul nervos uman.

Dupa ani intregi de pionierat si zeci de experimente duse la bun sfarsit, cercetatorii concernului ASUS au reusit sa doboare barierele biologice si sa dea nastere unui nou concept: senzotehnologia.

Procedeul, pe cat de simplu a fost de visat de-a lungul timpului de catre marile minti ale SciFi-ului, pe atat a fost de dificil de pus in practica. Dar iata ca s-a infaptuit, iar de acum inainte putem spune sayonara desktop-urilor, laptop-urilor si netbook-urilor conventionale.

Totusi, accesul oricarui utilizator este ingradit de cateva cerinte minime:
- sa fie apt din punct de vedere al discernamantului
- sa nu fie alergic la compusi ai Platinei
- sa aiba o stare de sanatate incadrata minim in clasa C+ conform normelor OMS 2017
- sa nu utilizeze stupefiante pe durata asimilarii cipului de catre organism
- sa aiba un IQ de minim 90.

Pentru cei care indeplinesc cele 4 conditii, SeNzO, cel mai tanar membru al familiei ASUS este disponibil in toate centrele acreditate, iar interventia este rapida si nu necesita supravegherea ulterioara: clientului ii este implantat cipul de platina in maduva spinarii, intre vertebrele cervicale C2 si C3.
De aici, lucrurile decurg normal, dispozitivul fiind alimentat de impulsurile nervoase si controlat integral de catre creier. A fost aleasa platina datorita proprietatilor sale de maleabilitate, conductibilitate electrica si non-toxicitate.

Chiar daca poate parea incredibil, utilizarea SeNzO este cat se poate de facila, acesta raspunzand gandurilor si intentiilor umane.
Fie ca e vorba de vizualizarea unui film, auditia unei piese muzicale sau lectura unui roman, e suficient sa fie dorita activitatea pentru a se realiza, fara nici cel mai mic efort. Pentru experiente de grup, exista chiar posibilitatea sincronizarii pentru a facilita interactiunea umana si colaborarea in diverse circumstante.

La evenimentul de prezentare, scepticilor le-a fost oferita sansa de a testa modul de utilizare al SeNzO, prin ingerarea unei pastile cu un efect de 27 de minute, perioada in care cateva dintre aplicatiile dezvoltate de ASUS s-au putut experimenta fara nicio restrictie. Demo-urile sunt disponibile in centrele mai sus mentionate oricui este interesat de posibilitatile oferite de microcip.

In final, intrebati fiind de posibilitatea de patrundere a pirateriei in spatiul senzorial, reprezentantii companiei taiwaneze ne-au asigurat ca orice astfel de tentativa este blocata de sistemul de firewall implementat, care creaza imunitate fata de actiuni de acest gen din partea altor utilizatori SeNzO.

Se pare ca prin reusita ASUS, vorbele lui Albert Einstein au fost inca o data confirmate: "A devenit cumplit de evident ca tehnologia ne-a depasit umanitatea."

Articol scris pentru proba nr.17 a SuperBlog 2009.

4 comments:

Anca said...

Imi place cum ai facut prezentarea...calatorie in viitor....foarte frumos.Totusi ma gandesc ca indeplinesc cele 4 conditii, astfel, pot sa incerc si eu "mezinul" familiei ASUS..Un Senzo dragutel....asa de desteptsi ma gandesc ca arata perfect.
Pentru pastiluta care dureaza 27 de minute...de ce tocmai 27?
27 de minute nu are nici un efect psihologic. Pune si tu 59 de minute si 59 de secunde.
A...si n-ai precizat nimic despre pret.Dar ma gandesc ca oricat de sofisticate ar fi, cei de la ASUS sunt totusi oameni si vor face si niste preturi accesibile celor care indeplinesc cele 4 conditii. ceva,ca un bonus pentru ei....
Ce multe se pot spune....sunt experta in calatorie in timp.... ;)

criss said...

Frumoasa povestea ta din viitor! Ti-ai ales ziua de luni- 02 Aprilie 2029 ca zi istorica pentru tehnologia Asus!...stiai tu ca 1 aprilie este ceva cu pacaleli...Iti doresc ca una din aceste zile de sarbatoare sa nu fie totusi o pacaleala...,iar Mosul-ASUS sa te rasplateasca pentru aceasta prezentare in care ai dovedit un IQ superior..fata de alti "utilizatori SeNzO"...
Bafta!

Adrian said...

@ Anca: multe mai vrei si tu acum! nu e de ajuns in ce detalii mi-am prezentat viziunea din viitor?!? acuma totusi :-))
Cele 4 conditii sunt pt siguranta utilizatorului, nu e ceva pus la intamplare. Iar 27 de secunde sunt obtinute printr-un algoritm sofisticat pe care nu am loc sa il expun aici, dar ia in consideratie n-spe variabile :-P

@criss: nu, pe 2 aprilie din cate tin minte se implinesc exact 40 de ani de ASUS, deci nu a fost tocmai la intamplare aleasa data de catre "management".
Sa fie cu noroc!

FELICIA said...

Pana in 2029, in Romania cred ca vor ramane doar cei cu IQ < 90. Viziunea ta e cat se poate de logica si posibila. Felicitari!

Post a Comment