O mie de dorinte doar cu Quelle

Noi oamenii suntem niste fiinte ciudat de ambitioase: toti conjugam cu pasiune verbul a dori, oricat de absurd, imposibil ori bizar ar parea, sau dimpotriva oricat de realist, posibil ori tangibil ar fi.

Sunt dorintele noastre si ni se par normale, iar odata ce ni se indeplinesc le inlocuim cu altele mai marete si mai indraznete pe masura ce prindem curaj sa ne dorim mai mult.

La 5 ani orice baiatel sustine sus si tare cat de mult isi doreste sa ajunga mare, puternic si rapid ca tata iar orice fetita marturiseste ca viseaza sa fie frumoasa, eleganta si desteapta ca mama.

Nu peste mult, copiii cresc iar aspiratiile se adapteaza varstei... devin dornici de socializare, de a fi acceptati de cei din jur prin comportamentul, hainele si accesoriile pe care le poarta, de a fi remarcati si apreciati, pastrand insa in minte acelasi ideal spre care tind.

Odata ajunsi la maturitate, dorintele prind radacini si vine timpul cand doleantele celor din jur trec pe primul plan: ale copiilor, ale sotului/sotiei, ale parintilor iar oamenii ar face orice ca sa contribuie la implinirea acestora si sa aduca fericirea pe fata celor dragi.

Sloganul O mie de dorinte doar cu Quelle apeleaza tocmai la aceasta latura emotionala a fapturii umane, invocand un univers in care dorintele proprii si ale celor apropiati se pot infaptui.

Nu vine ca un adevar absolut, nu vine nici ca o presupunere, ci e doar o afirmatie care te invita sa te convingi ca poate fi asa.

E totusi adevarat ca lumea a ajuns sa fie pragmatica si sa caute logica din spatele oricaror cuvinte, iar povestile cu Mos Craciun, Alladin, Seherezada sau Pestisorul de Aur in care orice dorinta devine realitate, raman doar o vaga amintire in mintea de adult.

Insa printr-un simplu rationament, nu trebuie dat crezare sloganului ci doar luat in calcul faptul ca daca chiar e adevarat si nu i-ai dat o sansa, ratezi acea oportunitate pe care o urmaresti permanent: o cale spre implinirea dorintelor.

Si atunci, fie ca e vorba de o pereche de incaltaminte sport pentru baietel ca sa se antreneze si sa-l ajunga pe tata, sau o rochita de printesa pentru fetita ca sa ii semene mamei, achizitionate dintr-un magazin online, sau un obiect decorativ care sa puna in valoare macrameul mamei ori pictura facuta de tata, contribuie la implinirea anumitor dorinte pe care zilnic le asculti cu drag.

In final, daca stam sa ne gandim, cele o mie de dorinte carora le gasesti raspuns doar cu Quelle par destul de realiste avand in vedere ca daca am masura viata unui om in numar de dorinte si nu in ani, am ajunge la valori impresionante chiar de domeniul milioanelor iar cele o mie de care e vorba in slogan ar fi doar sursa altora mai marete.

3 comments:

criss said...

O mie de dorinte?!...spune-le domnilor Quelle ca ai doar una... sa iti premieze originalitatea!

Adrian said...

:-)))) mai zi, mai zi, ca poate te aude cineva, din greseala! mersi de apreciere!

Teodora Andreea said...

Cu Quelle ai asigurata o viza pentru dorinte. Asa o sa patrunzi pe taramul povestilor cu Mos Craciun, Alladin, Seherezada sau Pestisorul de Aur...

Post a Comment