Lucrurile marunte salveaza lumea

Nu de putine ori, corupt de filmele SF ale carui fan sunt, am contemplat posibilitatea posesiei vreunei superputeri capabile sa ma schimbe, si odata cu mine sa se transforme chiar intreaga lume.

Pe rand am vrut sa fiu invizibil, sa zbor, sa vad prin pereti, sa misc obiectele cu puterea mintii sau sa citesc gandurile celorlalti, dar toate au fost reactii la anumite intamplari de-a lungul timpului care cautau solutii extraordinare pentru niste probleme ordinare.

Lucrurile marunte sunt cele care merita atentia noastra pentru simplul motiv ca e de ajuns o fapta buna care sa declanseze un intreg sir de evenimente ce pot duce la salvarea zilnica a lumii.

De exemplu, intr-o dimineata, ca si cea de azi, dupa ce ajung la lucru, in loc sa ignor femeia de serviciu, care si-a facut treaba exemplar si mi-a pregatit biroul pentru o noua zi pe baricade, ii zambesc si spun: "Multumesc frumos pentru munca depusa!"

Mai departe, fericita ca cineva i-a observat efortul, i se insenineaza ziua, ba chiar mai mult, in timp ce isi face piata, reuseste sa transmita starea de bine si celor din jur. Printre ei, un tanar vanzator de flori caruia ii cumpara toata galeata doar pentru a reflecta in culori ceea ce simte in interior.

Insa pentru baiat viata intre flori nu e tocmai un fleac, iar gestul marinimos al femeii ii mai diminueaza depresia suferita din pierderea recenta a sotiei, de dorul careia mai avea putin si isi dadea chiar viata. Dar doamna de la pranz i-a aratat ca mai exista speranta pe lumea aceasta, in ciuda greutatilor.

Intorcandu-se acasa mai devreme decat s-ar fi asteptat, vede un domn grabit si neatent la trecerea drumului, desi era ora de varf pe bulevard. In goana sa spre o intalnire importanta, vrand sa treaca pe ultimele secunde de culoare rosie, nu observa masina venind in viteza ca sa prinda la randul ei culoarea galbena a semaforului.

Ca norocul, vanzatorul nostru de flori ii sare strainului in ajutor si il trage inapoi pe trotuar in ultimul moment... iar tragedia evitata salveaza mai multe destine, deoarece domnul grabit este tatal a trei copiii mici care cu siguranta ar fi ajuns intr-o situatie disperata in urma unui astfel de accident.

Dar totul e bine cand se termina cu bine, iar universul copilariei, desi nesemnificativ pentru cei din jur, merita salvat si protejat prin orice mijloace directe sau indirecte.

Totusi, tatal copiilor este mult mai important decat ar parea din cele de mai sus... In laptopul sau ASUS UL30 sta salvat un document ce pare sa contina formula care cu siguranta va eradica aceasta noua pandemie ce ne ameninta planeta. Iar intalnirea de azi era tocmai prilejul prin care avea sa faca publica aceasta descoperire monumentala.

Prin urmare, daca nu as fi laudat femeia de serviciu, aceasta nu ar fi cumparat florile care au dat speranta tanarului care cocheta cu sfarsitul si care cu siguranta nu s-ar fi gasit la momentul potrivit pentru a salva cercetatorul detinator al singurei copii a leacului pentru noua pandemie pe laptopul sau ASUS.

Astfel, nu e un secret faptul ca in ziua de azi lumea poate fi salvata printr-o fapta buna a unei persoane obisnuite si nu de un om zburator capabil sa prinda un avion in cadere, oricat de tentanta ar fi o astfel de optiune.

0 comments:

Post a Comment