Gandire la rece

N-a fost niciodata ca odata, ca daca ar fi s-ar povesti... un meteorolog, pe nume Sorinel Chiciurescu, angajat la matinalul de la postul Vant TV. Un post ce candva fusese mare dar odata cu aparitia Internetului, acesta scadea intr-o zi cat altele in zece.

Kitchy, pe numele sau de alint, parea foarte talentat la meseria lui, iar focul meteorologiei ardea puternic in el din copilarie. Chiar si asa, cu toate datele primite de la INMH, nu reusea sa nimereasca nicicum evolutia temperaturii...

Oricare ar fi fost timpul probabil, din prognoza expusa la TV vesnic reiesea o deviatie de 10 grade. Pai doar atat?!? se vor gasi unii carcotasi sa zica. Dar diferenta de 10 grade face deosebirea intre palton si geaca, intre bluza si tricou, intre cizme si sandale, intre ploaie si zapada etc.

Desi nu deranja pe nimeni in intervalul orar in care era izgonit, colegii se hotarara sa ii dezlege misterul, asa ca l-au urmarit indeaproape. Treptat, au ajuns sa ii verifice toate notitele si, spre surprinderea lor, totul era perfect: calcule, predictii, simulari - exacte pana in cel mai mic detaliu.

Si atunci ce il determina sa emita aberatiile termice pe post? Ce domolea furtuna geniului sau? Ce ingheta acuratetea prognozei sale? Ce ii racea gandirea creativa?

Raspunsul desi o enigma pentru ei, era cat se poate de simplu.

Lui Kitchy i se livrau materialele direct de la Institut, iar proiectiile erau facute la masa de lucru prin tehnici care puteau fi puse cu pasiune in practica doar pe hartie. In momentul in care isi pregatea materialul pentru prezentare, un lucru strasnic se intampla... indiferent daca afara erau 43 de grade si aerul conditionat nici nu facea fata ori erau -6 grade iar caloriferele mergeau la maxim, pe el il cuprindeau fiorii de fiecare data cand scria la notebook.

Voia sa scrie despre cald, dar scria despre racoare. Trebuia sa scrie despre primavara, dar ii venea sa scrie de iarna. Iar acesta era un raspuns al creierului sau la sistemul IceCool, cu care e dotat laptop-ul sau de lucru ASUS K50IJ.

Prietenul nostru l-a ales initial atat pentru capacitatile sale tehnice (procesor Pentium Dual-Core T4200, DDR2 800MHz 4096MB, HDD 250GB, ecran 15,6 si o greutate de doar 2,6 kg) cat si pentru finisajul exterior.
Nu ar fi crezut, insa, niciodata ca creierul sau va raspunde in asa fel sistemului IceCool, ce are ca scop mentinerea temperaturii scazute in zona suportului pentru maini chiar si dupa mai multe ore de lucru.

Un mister al fapturii umane, ce ne-ar face sa vrem sa stim mai mult, daca intamplarea ar ajunge sa fie mediatizata.

Mizand pe aceasta, Directorul de Marketing al Vant TV a ales sa promoveze ciudatenia meteorologului nostru sub titlul Meteo -10, si sa il mute in prime-time. Cu putin ajutor din partea colegilor de trust, anumite informatii referitoare la cat de special este Kitchy au reusit sa ajunga titluri de prima pagina si astfel sa implice toata opinia publica.

Stirea a facut inconjurul lumii, fiind preluata de agentiile de presa cu titluri de genul 'Sunny Hardrime - cuts the weather' sau 'Whacky weatherman off 10 degrees', ajungand sa primeasca invitatii de la Oprah, Jay Leno si David Letterman.

Si astfel, gandirea la rece a meteorologului de serviciu, Sorinel Chiciurescu, a reusit sa fie motorul de crestere al Vant TV si sa il propulseze in galeria personalitatilor care au modelat peisajul audio-vizual.

0 comments:

Post a Comment