Intentii pentru 2010

In 2010 eu as putea face lumea mai buna prin:

- Voluntariat:
As putea sa imi cedez timpul liber, pe care oricum il irosesc, unor actiuni care militeaza pentru diverse cazuri si probleme sociale, de la strangerea de fonduri organizata de Asociatia Sprijin Pentru Viata pentru copiii abandonati pana la munca voluntara in azilul de batrani Sfantul Martin din Oradea

- Politica:
M-as putea inscrie intr-un partid, indiferent de culoarea politica, sa incerc ca prin implicarea mea sustinuta sa antrenez schimbarea clasei politice, atat de mult asteptata. In acest fel as putea promova diverse directii de actiune care prin portavocea partidului ar avea sanse mai mari de reusita.

- Economie:
As putea sa imi folosesc contactele facute in ultimul an de munca, pentru a creste comunicarea in mediul de afaceri in scopul gasirii unor solutii concrete si realiste de repornire a economiei locale, in prima faza, iar odata perfectionat, modelul va putea fi generalizat la nivelul intregii tari, intregii Europe, si a lumii in final.

- Ecologie:
Avand in vedere defrisarile facute legal si ilegal in toiul iernii, m-as putea duce in padurea de la Miersig sa ma leg cu lantul de un copac in semn de protest in calea drujbelor. Cum oricum m-ar ocoli, ca sa nu faca varsare de sange, dupa plecarea lor as putea incepe repopularea zonei cu puieti de frasin, castan sau salcam.

Da, as putea face multe ca sa imbunatatesc lumea, dar cunoscandu-ma, nu voi face nimic din cele de mai sus deoarece nu sunt adeptul gesturilor marete.

Oricat de mult mi-ar placea sa cred, nu organizatiile, actiunile idealiste sau discutiile de principii fac lumea mai buna, ci fiecare om prin fapte mici dar bune, prin gesturi simple dar eficiente, prin vorbe putine dar cu ecou.

Asadar, ceea ce voi incerca sa fac in 2010 in beneficiul lumii este:

+ Sa zambesc mai mult
Din cate am observat, zambetul si voia buna sunt molipsitoare, si pot deschide drumul spre rezolvarea multor probleme. Si chiar daca nu voi simti nevoia la inceput, treptat, va deveni un bun obicei capabil sa invioreze lumea din jur.

+ Sa spun un DA hotarat, mai des
Nimic nu incetineste mai mult evolutia lumii decat retincenta oamenilor si incapatanarea de a se implica in activitati noi si spontane. Ei bine, imi propun sa depasesc aceasta cutuma si prin puterea exemplului, macar asupra celor din jur, sa inceapa o schimbare inspre o atitudine pozitiva si proactiva.

+ Sa imi fac treaba cat mai bine
Stiu ca sunt doar o piesa mica in mecanismul complex al companiei in care lucrez, dar in acelasi timp stiu ca multa lume - colegi, clienti, sefi - se bazeaza pe mine sa imi indeplinesc indatoririle cat mai bine. Rezultatul va fi o lume cu mai putine griji si mai multa satisfactie, macar in jurul meu, dar care se poate propaga in lant la infinit.

+ Sa comunic mai mult
Toti oamenii au nevoie sa spuna ceea ce au pe suflet, sa stie cat mai multe despre cei din jur, sa auda sfaturi sau perspective alternative la problemele lor. Probabil insa ca nu toata lumea e demna de incredere, dar dandu-le aceasta incredere, din dorinta de nu a dezamagi, acestia se pot transforma in oameni de nadejde si implicit mai buni.

Nu spun ca hotararea e luata si cele scrie mai sus se vor si intampla, dar au foarte mari sanse sa o faca deoarece necesita minimul de efort din partea mea pentru niste rezultate care l-ar compensa inzecit

Iar daca va intrebati ce e cu aceasta lista de intentii cu o luna inainte de noul an, ei bine Hostway e de vina pentru proba cu numarul 36 din SuperBlog 2009.

0 comments:

Post a Comment