Legat de subintelesuri

Zice-se ca de cele mai multe ori contrariile se atrag. Poate din curiozitate, dorinta de explorare a altor laturi ale existentei sau cautarea unor senzatii diferite. Nu zic nu, dilema mea e daca aceste contrarii se si completeaza.

As vrea sa adaug un amendament: diversitatea e 'atractiva' doar pana in punctul in care se transforma in opozitie.

Da, sunt constient ca echilibrul e tinta, ca focul are nevoie de apa ca sa se tempereze, ca apa are nevoie de foc sa clocoteasca, dar... exista intotdeauna sanse mari ca focul sa se stinga sau apa sa se evapore. Si atunci ce am rezolvat?

Pe de alta parte, focul daca se contopeste cu un altul, impreuna vor arde cu o intensitate de invidiat si se vor domoli cu timpul, intr-un ritm propriu. La fel, un fluviu se revarsa in mare sa isi gaseasca valurile, iar in functie de vant/luna/furtuni acestea vor aparea si disparea ciclic.

Si totusi, apa fara foc ingheata. Focul fara apa naste incendii.

Cadrul generic cam asa pare, insa nu pot delimita viata in alb si negru prin prisma unor forte incontrolabile si involuntare.

Pana la urma, fie apa, fie foc, formele de manifestare sunt mult mai complexe. Modul de completare a celor doua, astfel incat apa sa treaca de la 1 la 99 de grade cu ajutorul focului ce arde ca o vapaie sau se manifesta doar ca scanteie... e un secret ce se stapaneste doar cu timpul.

4 comments:

Anonymous said...

Din experienta proprie - cum altfel?:) - contrariile se atrag pentru a se completa reciproc, si pemtru a-si tempera reciproc "extremele". Secretul, din cate mi-am dat eu seama, sta in negocierea perspectivelor diferite si atingerea unui "comun acord". Am spus negociere, si nu compromis, pentru ca am citit mai demult o chestie care mi-a placut mult, si anume ca "in urma unei negocieri, toate partile implicate castiga ceva; in urma unui compromis, pierd ceva."

Anonymous said...

deci sa inteleg ca si tu sustii relatia foc-apa decat, sa zic, foc-foc.

n-ar fi mai usor, mai de perspectiva, o relatie intre 2 caractere asemanatoare? ca parca atunci s-ar mai reduce din compromisuri/negocieri? ar aparea mai putine bariere in cale...

sau atunci nu ar mai functiona principiul '2 heads are better than one'? ar face, de fapt 2 ca 1?

nu stiu ce e mai ok pana la urma: sa fii temperat in momentele de "nebunie" sau sa fii incurajat si sustinut?

Anonymous said...

foc-foc=incendiu,care se stinge cand vrea el. foc-apa=echilibru. chiar si natura tinde spre echilibru, nu? hai ca incep sa deviez, imi aduc aminte de entropie si cuvinte din astea:)
asa ca da, sunt pentru foc-apa. e bine sa existe mai multe perspective asupra unei probleme. insa, atentie la proportii! nu vreau chibrit si ocean, sau vulcan si pahar cu apa!:)))

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Telefone VoIP, I hope you enjoy. The address is http://telefone-voip.blogspot.com. A hug.

Post a Comment