Prieteni azi, prieteni maine?


Prietenia e o pasare rara in ziua de azi cand mai mult ca oricand, societatea capitalista ne insufla un comportament individualist. Dar trebuie sa ne dam seama ca fara relatii de durata si suportul celorlalti nu ne putem dezvolta la maxim.

Mai stiu insa, ca o prietenie oricat ar fi de puternica la un moment dat, cu greu va rezista testul timpului. E nevoie de multa incapatanare si vointa, pentru ca si in momente de eroziune, sa se gaseasca motive rationale pentru a mentine vie relatia. De ce rationale? pentru ca degeaba justificam taraganarea unei prietenii care nu este onesta, loiala sau sustinatoare.

Ceea ce m-a uimit insa de-a lungul vremii, pe langa 2 sau 3 relatii de prietenie ce au rezistat ani buni, a fost reintalnirea, reinnodarea unei relatii intrate in pauza din cauza distantei, prioritatilor sau a unei evidente lipse de comunicare.

Orice prietenie are timpul ei. Unele sunt facute pe viata, altele pentru un necaz sau un moment de fericire, unele pe durata unui ciclu de studiu sau a mentinerii unei adrese. Sunt lucruri care ne leaga, si odata ce aceste lucruri dispar (caci nimic nu e vesnic), fie gasim altele sa le inlocuiasca, fie dam dovada de maturitate si punem relatia la "rece" si asteptam vremuri calde sa o dezghete.

0 comments:

Post a Comment