Bank

Intrerup albumul de poze, cu o intrebare de-a dreptul existentiala: De unde provin atatea bancuri, care in ultimul timp par a fi mai multe ca niciodata?

Exista cumva un job (sa-l numim 'bancher') care are prevazuta in fisa postului inventarea de bancuri? (Mi-l si imaginez pe unul stand la masa, de unul singur, storcandu-si creierul si apoi amuzandu-se de propriile glume.)

Sau se spune in spatele blocului un banc si fiecare il filtreaza prin prisma sa si il transmite personalizat mai departe? (In loc de Ion e Bula, in loc de sura e scoala, in loc de Maria e colega de banca, etc... un fel de multiplicator de bancuri, in termeni mai teoretici)

Sau viata bate filmul intotdeauna si, pana la urma, toate bancurile au la baza o intamplare cat se poate de reala, mai mult sau mai putin cosmetizata, mai mult sau mai putin exagerata?

Mergand pe linia aceasta din urma, se poate ca fiecare dintre noi sa fi fost la un moment dat ca Ion si Marie, Bula si Strula, Alinuta & familia s.a.m.d. Si cum prin natura umana, ne ferim de penibil, am ajuns sa incepem povestea cu "Hai sa-ti spun un banc bun..." in loc de "Sa vezi ce am patit..."

Si asa, sub protectia anonimatului facem haz de necaz de cate ori avem ocazia.
Nu stiu, ziceam si eu. Are cineva o explicatie mai buna?

3 comments:

Asibaris said...

Pai cica era Dumnezeu si nu mai stiu ce inger. Si "Hai sa cream statele lumii!".
"Bun. Hai!"
La nu stiu care stat ii da deschidere la mare, furtuni, cutremure etc.
Altuia ii da seceta, foamete si tot asa...
..........
Ajunge la Romania.
"Sa le dam mare, munti, delta, peisaje ca nicaieri altundeva. Pamanturi fertile, recolta bogata, zacaminte de tot felul!"
"Doamne, dar nu-i cam mult?!"
"Eheeee, stai sa vezi ce popor ii dau!" >:)

Asaaaa, si ce ziceai tu de protectia anonimatului? :)) ;-)

Adrian said...

Pai ceea ce dai tu aici ca exemplu nu face decat sa imi confirme teoria :-)))

Rusii, invidiosi fiind pe poporul roman pentru frumusetea pamantului pe care locuiesc, si pe harnicia si caracterul oamenilor de aici, au zis... "hai sa ii facem pe romani de kko si sa zicem ca pe ei i-a blestemat Dumnezeu si nu pe noi ha, ha, ha! Ca la cat sunt de invidiati de toata lumea, e acoperirea perfecta!"

Si uite asa, ca sa ascunda mai sus numitii Rusi adevarul zamislirii neamurilor, si binecuvantarea ce ne-a fost data noua, au starnit acest zvon care, odata cu trecerea timpului, nu a ajuns sa fie altceva decat un banc bun. :-)))
Dar intre timp ne-au furat tezaurul si s-au razbunat. Au mai incercat ei in cateva randuri sa conduca lumea, dar nefiind binecuvantati, planurile le-au fost dejucate.

...

Da, ok, aveam clar in minte un tipar de bancuri cu personaje mai din popor (politisti, blonde, tarani, elevi, profesori, ingineri, presedinti, economisti etc.) cand am pornit ipoteza de mai sus, si am generalizat mult prea rapid.
Dar in afara de un contraexemplu, tot nu ai venit cu o varianta mai credibila a provenientei bancurilor...

Asibaris said...

N-am venit cu absolut nicio varianta a provenientei bancurilor :P.

....

Exista si autoironiile si cred ca asa a pornit totul, doar ca, banuiesc, au fost date mai departe sub anonimat.

"Vere, hai sa-ti zic ce a patit un prieten de-al meu, dar nu-ti zic numele. Spune-i cum vrei. Bula e bine? Sau preferi Vasile?" :D

Dar, ce-i drept, exista si situatiile super jenante in care preferi sa zici ca "prietenul Bula a patit cutare lucru" in loc sa infrunti si sa-ti recunosti prostia cu stoicism. :D

Eh, cui pasa de unde provin? They're funny and makes people laugh :D.

Post a Comment