WTF is Gicu?

Perspectivele se schimba...

Ok, faci o scoala, acumulezi niste cunostinte folositoare. Ba mai mult, iti mai faci si un pic de experienta un an, fie doi. Si ai impresia ca asta e pregatire suficienta pentru a fi manager?

Hai sa iti dau un indiciu asa, finut: N U !

Nu, pentru ca trebuie sa treci prin diverse situatii, din care ai de invatat. Sa il vezi pe cel cu mai multa experienta cum actioneaza in diferite momente si sa incerci sa te pui in locul lui, sa iti imaginezi, oare ce decizie ai fi luat ca sa fie rezultatul mai bun.

Omul trebuie sa se coaca, la minte si la obraz. Sa stie sa inghita si sa impuna limite, dar cel mai important sa isi castige respectul celor din jur.

Asa dau chix si multe firmulite de cartier: se trezeste Gicu ca vrea sa invarta neste chestii, neste lucruri si aduna niste oameni, ii pune sa presteze si asteapta banucu. Si banucu nu apare... pai de ce nu apare? Pentru ca Gicu nu stie sa isi motiveze oamenii, nu stie cum sa le atraga increderea, nu are experienta sa ia decizia potrivita situatiei. Si, cel mai grav, Gicu nu stie sa isi asculte oamenii.

Dar n-am eu treaba cu Gicu... sa-i dea Dumnezeu sanatate, sa ii vina banucu pana nu l-o mai putea duce in spate.

Dar ce voiam sa zic de fapt? Ca un manager bun se formeaza intr-un timp indelungat... iar toti juniorii ce se apuca de Management cu ganduri marete sa zboare din faculta pe scaunul directorial... sa mai ia o gura de realitate.

0 comments:

Post a Comment