Nu stiu daca mai retine lumea ideea bigsmall din promovarea miculuimare (fara cratima) Yaris, si anume ca totul e o problema de perspectiva, subliniat apoteotic de elefantul care iese la sfarsit din portbagaj.

Insa pe mine m-a impresionat la scurta vreme dupa aparitia clipului in cauza cand, in timpul sederii in Udine, s-a intamplat ca intr-o noapte racoroasa de toamna, sapte persoane(Eu, Luis, Maria, Liz, Luca, Michele si Francesca) proaspat iesite din club sa aiba un singur mijloc de transport: o Toyota Yaris.

In afara de bunul simt total absent la ora 4 dimineata, exista un alt considerent care ne-ar fi putut impiedica sa ne inghesuim in biata buburuza: legea italiana, ca de altfel si cea romana, care prevede ca numarul de pasageri din autoturism sa nu depaseasca numarul de locuri.

"Ei, un fleac!" am spus noi. "Daca ne opreste, o dregem cumva cu elefantul!"

Si nu mica ne-a fost mirarea cand, trecand pe langa un echipaj de carabinieri, am fost trasi pe dreapta.

"Ce ne facem, ce ne facem?", ca banii nu ne scoteau tocmai din casa, iar o noapte la mititica nu ne suradea. In plus trebuia anuntata universitatea pentru contraventie si chiar nu ne atragea suspendarea bursei.

In fine, miracolul a sosit de la un languros "Ciao, bella!" spus de fratele carabinier al Francescai, soferita noastra. Si cu un "grazie a Dio!" am rasuflat cu greu, dar usurati!

Bun, noi ca noi ca eram persoane. Dar in timp ce ma documentam pentru articol am descoperit pe diverse forumuri ca s-ar fi purtat in Yaris: combina frigorifica/ masina de spalat / 320 kg de cascaval/ o cusca cu 4 Rottweiler-i si exemplele de-a dreptul incredibile pot continua, de parca s-ar fi organizat un concurs pe tema aceasta.

Totusi nu sunt de mirare cele afirmate mai sus avand in vedere specificatiile date de producator:

- dimensiuni exterioare: 3,785 mm lungime si 1,530 mm inaltime
- 738 litri spatiu de incarcare cu bancheta rabatata, 363 litri cu bancheta doar culisata la maxim si 272 litri fara niciun deranj
- doar plansa de bord poate stoca echivalentul a pana la 18 litri
- concept modular al banchetei din spate, pentru confort
- distanta intre locurile anterioare si cele din spate este de 880 mm

Acestea fac incredibila afirmatia unui forumist cum ca "la cate lucruri aberante s-au transportat cu un Yaris, mai lipseste sa se laude careva ca a bagat un Boeing in ea". Si totusi:



In concluzie, se pare ca mai lipsesc din folclorul internaut doar bancuri adaptate la situatie de genul:

A. Cum bagi o girafa intr-un Yaris
1. deschizi portiera
2. bagi girafa
3. inchizi portiera

B. Cum bagi un elefant intr-un Yaris
1. deschizi portiera
2. scoti girafa
3. bagi elefantul
4. inchizi portiera.

4 comments:

criss said...

C.Cum bagi "o suta" intr-un Yaris:
1.deschizi portiera
2.scoti elefantul
3.bagi o 100 de...paray
4. si lasi portiera deschisa...si ptr. data viitoare!
Bafta!

Anca said...

Intrebarea este cum bagi toate bagajele unei femei intr-un Yaris????
E foarte complicat,dar aceasta masina promite multe,deci,e numai buna pentru o familie cu o nevasta fitzoasa care nu pleaca intr-un weekend fara 5 valize si daca mai sunt si vreo 2 copii pe langa ea....atunci,eu zic ca se incarca toata casa. :)

Adrian said...

aici ai atins un punct cu adevarat sensibil, ca sa nu spun chiar aberant.
pentru elefant si boeing macar exista documentari filmate cum ca s-au infaptuit, pe cand faza cu valizele si copii nu s-a hazardat nimeni sa o incerce, daramite sa o povesteasca.
daca tu imi arati in imagini ca se poate, eu te cred :-))

Teodora Andreea said...

Si totusi se poate... Yaris este atat de spatios incat au lasat cu gura cascata fotografii si au uitat sa imortalizeze momentul cu pricina... (erau in masina o droaie de copii cu valize, jucarii, olite...)

Post a Comment