Practica bate teoria?

Probabil ca nu te va ajuta niciodata sa stii ca exista o legatura demonstrata teoretic intre inflatie si somaj.
Probabil ca nici explicatia modului in care fenomenul inflationist este amplificat de o crestere a salariilor nu te va ajuta sa dormi mai bine.
Si nici macar modul de realizare a politicii monetare/ fiscale sau ce implica o politica relaxata sau una restrictiva nu-ti va face viata mai usoare.
Iar de evolutia gandirii economice in timp pana s-a ajuns la capitalismul din ziua de azi, chiar nu mai zic, ca se invarte Pamantul si fara ea.

Da, poti fi un profesionist si fara sa stii cele enumerate mai sus. Dar mi se pare o limitare a conditiei pe care o ai.
De ce sa nu intelegi fenomenul de ansamblu care te afecteaza chiar daca fraiele destinului nu stau in mainile tale.
De ce sa ignori o informatie care sigur nu te va ajuta sa profesezi mai bine, dar te va ajuta sa ai o perspectiva in plus, sau macar un subiect nou de discutie.

In niciun domeniu nu e ok doar privirea unilaterala si total specializata.
Pentru ca, sincer sa fiu, la dentist stau mai linistit stiind ca acesta stie cum afecteaza anestezia restul corpului. Sau, altfel stau in fata neurologului cand stiu ca nu ma trimite sa fac direct o operatie pe creier pentru o durere de cap, ci ma trimite si pe la alte sectii, ca poate am probleme de nutritie sau de circulatie.

In fine, ideea era ca deja am spus-o de prea multe ori: nu e de ajuns sa fii un practician bun cum nu e de ajuns sa fii doar un teoretician bun.

Iar interesul pentru un domeniu nu se manifesta pana la urma doar citind o carte de specialitate ci fiind receptiv la articole, reportaje, discutii din domeniul in care activezi. Si in final tot ajungi sa te mai dezvolti, numai sa vrei.

0 comments:

Post a Comment