De toata minunea

Acuma ca o fi adevarat sau nu ceea ce scriu, depinde chiar de cel care mi-a relatat povestea. Asa ca in caz ca nu e pe bune, ma lepad de orice responsabilitate.

O tanti, sa ii spunem tanti Maria, mai prin anul de gratie 1974, la venerabila varsta de 70 de ani era expropriata de fostul regim.

Vazandu-se intr-o situatie destul de tampita, ca sa nu spun mai mult, ce se gandi ea? Sa vanda si ce mai avea si sa plece. Nu ici, colo, ci chiar in SUA.

Zis si facut. Tanti Maria isi impacheta avutia si pleca.

Povestea nu se opreste aici.
Tanti se intalneste pe Taramul Fagaduintei cu Mr. John, apropiat in etate cu dansa. Si ce credeti? Acestia hotarasc sa isi petreaca restul vietii impreuna.

Dar povestea continua.
Dupa 18 ani petrecuti impreuna, tanti Maria ramane pe taram american 'vaduoaie' si neconsolata. Si la a treia tinerete se hotaraste ca e timpul sa mai treaca si prin Romania. Asa ca in 1992 vine acasa cu toata avutia in 2 containere pe vapor.

Si povestea mai continua cat se poate de lucida inca vreo 4 ani pe taramul patriei, cand i se stinge vapaia vietii.

Iata o femeie careia nu i-a fost frica sa o ia de la capat de nenumarate ori, chiar cand altele s-ar fi apucat de goblenuri si telenovele. Tot respectul, jos palaria!

Si vorba unor prietene un pic mai in varsta decat ea:
"Biata de ea, ca repede s-a prapadit..."

1 comments:

Anonymous said...

daca ma pui in blog roll o sa fac si eu la fel,contacteaza-ma la www.niggeridinvisoi.blogspot.com daca iti surade ideea

Post a Comment