Legat de tehnologie

Mi-am resuscitat minunatul calculator pe care l-am avut din clasa a 9-a. Un P2 la 300Mhz, 128mb ram etc etc... ce vremuri... pe atunci si internetul mergea cu viteza fulminanta de 3kb/s la download.

Pe vremea aceea inca mai functiona Napster-ul, si pentru ca nu prea stiam sa il utilizez, cautam inca si chiar gaseam site-uri cu muzica. Vai, ce timpuri preistorice.

Sa ma mai gandesc... a, ma jucam Mortal K0mbat4, RoadRash si NFS2, iar de Solitaire nici nu mai povestesc cu ce viteza debarasam suprafata de joc.

Dar era saracul calculici bun si pentru scoala. Tin minte ca primul referat a fost pentru ora de Geografie cu minunatul subiect Soarele. Si am tot scris si formatat textul, ca deh, era primul meu referat, si am scos vreo 8 pagini mirobolante.

Iar de referatele la limba romana... nici nu mai amintesc. Erau o minune cand am descoperit site-urile specializate, si mi-au adus numai note bune, in masura in care am invatat sa completez bibliografia asa cum trebuie.

Si aveam internet dial-up prin Tescan, si intram ori noaptea ori dimineata devreme ca asa erau tarifele de Romtelecom. Dar aveam internet? Aveam. Iar prima mea adresa de mail a fost pe mail.com. Adevarul e ca si acum inca o mai am, dar e o fosila, nici pe departe ca gmail-ul de azi.

Si ca tot ziceam de gmail, am facut un mic experiment. De o luna intreaga nu mi-am sters spam-urile. Stiti cate am acumulat? In jur de 370. Pai atatea spam-uri cred ca nu erau in toata Romania acum 10 ani. Vai vai, ce se mai schimba timpurile.

E buna cate o rememorare dintr-aceasta sa stiu de unde am pornit ca sa stiu sa apreciez unde am ajuns cand ma mai gandesc... "da' nu merge filmu' asta mai repede? ca n-am vreme sa astept 10 minute", cand acum cativa ani asteptam minim 12 ore sa se copieze.

0 comments:

Post a Comment