Mi-e somn. Voiam sa scriu despre dreptate. Voiam sa scriu despre zapada. Voiam sa scriu despre curiozitate. Voiam sa mai scriu si pe blogushorul meu ceva, ca il simt cam neglijat.
E drept, ca aceasta neglijenta nu va dura mult. Doar saptamana aceasta blogul Umanitas are o oarecare prioritate. Nu e mult de lucru pe el, dar destul cat sa imi distraga atentia de la subiectele obisnuite pe care le dezvolt in siruri de ganduri.

Chiar, de multa vreme, voiam sa fac o mica remarca... nu am fost prea inspirat cu titlul blogului. Cu o simpla cautare pe trafic.ro am gasit cateva pagini bune de site-uri cu "gand" in denumire.
Asta denota fie o totala lipsa de originalitate din partea noastra, a tuturor "ganditorilor", fie o tendinta de supraanaliza a bloggerilor.
Desi nu as particulariza. Ganduri peste ganduri avem cu totii. Unii le tin pentru ei, altii le striga in gura mare, unele sunt pertinente si demne de notat pentru posteritate, altele pur si simplu comune si triviale.

Dar asa sunt gandurile in general. Se nasc din te miri ce chichita, te napadesc si te duc unde nici nu credeai ca o sa ajungi. Nu cred ca e nevoie de multa imaginatie sa dai frau liber gandurilor. De altfel nu e nevoie nici de mult efort.

Mai sunt surprins, insa, de multe ori, de intrebarea... "la ce te gandesti?" dar la fel de usor surprind cu raspunsul "la nimic". Si pe moment e adevarat, si ma bucur ca mai am si clipe de repaos total. Clipe in care stau, si nefiind obligat de circumstante sa am vreo activitate de interactiune cu mediul inconjurator, ma detasez total si ascult linistea din interior.

Cred ca e un lux pe care nu multi si-l pot permite prin prisma anumitor responsabilitati care nu le dau voie sa-si puna mintea pe silentios. Ma intreb totusi care e limita? Cate ganduri sunt totusi prea multe? Si ce se intampla cand creierul e depasit de situatie?
Intervine o alta personalitate care preia din povara de ganduri? Sau constiinta cauta o supapa si se refugiaza intr-o zona de liniste din care nu mai vrea sa revina? Ori poate subestimez forta umana, ca doar n-o primi omul mai multe ganduri decat poate sa duca?

Nu stiu, sunt niste intrebari "extrem de existentiale" ce au pornit de la o banala cautare pe trafic.ro, si care cu siguraaaaanta nu m-ar fi lasat sa dorm linistit... Sper sa nu va incarce si pe voi cu ganduri inutile.

0 comments:

Post a Comment